EN | FR
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

The building’s particular geometry stands out as a new marker to the entrance of the village center of Epalinges. The project design was strongly guided by the desire to take advantage of the unique situation and to minimize the heavy traffic nuisance from the main road.

The quality of the area’s mixed center is enhanced by the commercial ground floor. A public walkway is created to provide direct access through the “Croix-Blanche” Center and the future bus stop of Route Berne.

To protect against noise, the apartments are all facing south. On the North side, a buffer space of corridors and a Winter garden work to isolate the housing from the traffic nuisance.

The wide passageways open on a triple height offer quality meeting spaces on each floor. The hallways make for a pleasant living space, with on each bearing a laundry, a communal lounge and TV room. Glass panels create this relationship between public and private space.

The living room of each apartment faces south and is extended by a loggia. The bedroom which is separated by a sliding door can become an extension of the living room. A “simple” home automation facilitates the elderly’s daily tasks.